Tatay, Alcoba i Pirro, wild cards del #ValènciaGP

Facebook
Twitter
LinkedIn

La Reial Federació Espanyola de Motociclisme ha fet oficial la llista de pilots convidats que disputaran el Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana del 15 al 17 de novembre. El valencià Carlos Tatay i el català Jeremy Alcoba correran en Moto3, i l’italià Michele Pirro repetirà un any més en la categoria de MotoGP amb l’equip oficial de Ducati.

Carlos Tatay, de 16 anys, serà un dels pilots locals que correran a casa en Moto3, junt amb els habituals Arón Canet, Jaume Masià i Sergio Garcia Dols. Ho farà amb el seu equip del mundial júnior (Fundación Andreas Pérez 77) després d’una temporada excel·lent en què ha guanyat la Red Bull MotoGP Rookies Cup amb un gran domini.

La cita del Ricardo Tormo suposarà per al jove pilot d’Alaquàs la seua tercera carrera com a pilot mundialista després de disputar els grans premis de Catalunya i Aragó. En tots dos va acabar en la dotzena plaça, fins i tot a Alcanyís es va classificar en tercera posició de graella d’eixida per a la carrera. Aquesta serà la seua última prova abans de fer el salt a la llista d’inscrits permanents, ja que recentment es va confirmar el seu fitxatge per l’equip Reale Avintia per a disputar la pròxima temporada completa del Mundial de Moto3.

Jeremy Alcoba és un altre dels grans talents de la pedrera espanyola, que enguany ha destacat pels seus bons resultats. En el FIM CEV Repsol està a punt de convertir-se en el campió del món júnior de Moto3 just per davant de Tatay. Alcoba s’ha mostrat molt fort des de l’inici d’any amb el seu equip, el Laglisse Academy, amb el qual ha aconseguit huit podis en deu carreres. Aquest no serà el seu debut en el Mundial; ja ha disputat cinc grans premis, dos dels quals en aquesta temporada amb el Kommerling Gresini, equip amb què també correrà a Cheste. El seu millor resultat mundialista va ser en el seu últim gran premi disputat, a Silverstone, on va aconseguir una catorzena posició. Alcoba complirà 18 anys el divendres del Gran Premi.

En la categoria reina, la de MotoGP, un any més, Michele Pirro correrà en el Circuit en condició de pilot convidat. El provador de Ducati és un dels guanyadors d’aquest Gran Premi gràcies a la seua victòria en la categoria de Moto2 l’any 2011. Entre els seus resultats en el traçat valencià destaca el quart lloc aconseguit l’any passat també amb el Ducati Team en aquesta categoria. Aquest serà el tercer gran premi de l’any per al pilot italià.